LODY jogurtowe z mango i lody kokosowo-truskawkowe

0
1253
- reklama -

Wydawać by się mogło, że lody lubią wszyscy, ale od każdej reguły są wyjątki. Są tacy, którzy za nimi nie przepadają. Nie zrażeni tym faktem, polecamy na upalne dni domowe, naturalne lody.  Nie tylko dla dzieci! Ich sekretem są aromatyczne i naturalnie słodkie owoce.

Lody jogurtowe z mango:

Do przygotowania lodów potrzebujesz:

2 większe sztuki mango 
1,5 szklanki jogurtu greckiego
1/4 łyżeczki zmielonego kardamonu 
¼ szklanki syropu z agawy 
otartą skórkę i sok z limonki

- reklama -

Mango obieramy, kroimy i miksujemy blenderem na puree. Odmierzamy 1,5 szklanki. Do mango dodajemy resztę składników i miksujemy blenderem.

Przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Podczas chłodzenia, mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny mieszamy, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by lody były bardziej puszyste. Zamrażamy. 

Lody kokosowo – truskawkowe

Do przygotowania lodów potrzebujesz:

2 szklanki truskawek
1 puszkę mleka kokosowego 
¼ szklanki syropu z agawy 
2 łyżeczki soku z cytryny

Truskawki obieramy z szypułek, kroimy i miksujemy blenderem na puree. Dodajemy gęstą  śmietankę z puszki (wodę odlewamy) oraz resztę składników i miksujemy blenderem.

Przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Podczas chłodzenia, mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny mieszamy, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by lody były bardziej puszyste. Zamrażamy. 

Na zdrowie!

.