Przyjęcie weselne na świeżym powietrzu, w okazałym ogrodzie to dziś marzenie wielu par młodych. Jednak zdecydowana większość zakochanych organizuje wesele w eleganckiej i bezpiecznej sali weselnej, mimo że kiedy zamykając oczy próbują sobie wyobrazić swoje zaślubiny w otoczeniu przyrody, pojawiają się dostojne drzewa, bujne krzewy, wielobarwne kwiaty i pachnące zioła, skryte między uroczymi alejkami, skalniakami, drewnianymi detalami… no ale, czy marzenia nie są po to, aby je spełniać?
Nikt nie wie, ile jeszcze potrwają ograniczenia związane z epidemią. Z jednej strony przyjęcie ogrodowe to dobra alternatywa na czas pandemii, ale przede wszystkim doskonały pomysł na wyjątkowe wesele. Jeśli marzy się Wam bliskość natury, swoboda i oryginalność, to wybór ogrodu jako miejsca na weselne przyjęcie jest wprost idealny! Nie każdy zdecyduje się na takie rozwiązanie we własnym ogrodzie, ponieważ w naszym klimacie wiele zależy od warunków pogodowych i bez alternatywy schowania się pod dach byłoby to jednak ryzykowne. Miejsce dające takie możliwości to hotel Mercure w Cieszynie. Tam wszystko staje się możliwe. Z naszej strony potrzebna jest już tylko odwaga i chęć, by ten wyjątkowy dzień istotnie był tym wymarzonym, bez ustępstw i kompromisów. Przecież pary młode w przygotowanie ślubu i przyjęcia weselnego wkładają całe serce i dokładają wszelkich starań, aby dzień ten był wyjątkowy, wręcz baśniowy.
Taki właśnie romantyczny plener oferuje cieszyński hotel Mercure należący do sieci hoteli Accor. Duży przyhotelowy ogród ma możliwość dowolnej aranżacji.
W cieniu lasu i otoczeniu zielni, wśród urokliwych alejek można stworzyć z powodzeniem idealną przestrzeń zarówno dla uroczystości zaślubin, jak i magicznego przyjęcia
w stylu „garden party”. Ogród to także doskonały plener na sesję zdjęciową bez konieczności opuszczania Gości oraz idealne miejsce na relaks w trakcie trwania zabawy.
Ponadto zorganizowanie wesela w ogrodzie przynależącym do hotelu, daje poczucie bezpieczeństwa na wypadek niepogody. Mercure dysponuje salą bankietową mogącą pomieścić 150 osób oraz miejscami noclegowymi dla wszystkich gości.
Dodatkowym atutem jest „Kuchnia bez granic”, która promuje ideę DeSilva Natural Farm, czyli pastwiskowego, całorocznego wypasu bydła rasy Highland Cattle. Jej celem jest produkcja wysokiej jakości zdrowej wołowiny.
Mercure Hotel
ul. Motelowa 1, Cieszyn
tel. +48 33 851 69 00
www. hotelhalnycieszyn.pl