Restauracja „Smakosz” położona w sercu Żabiego Kraju, w samym centrum Chybia ze swą bogatą historią wpisała się w życie nie tylko mieszkańców ale i rozległych okolic. I tak jak kiedyś była kojarzona z imieniem Pana Mieczysława Matusiaka, tak dziś związana jest z Panią Agnieszką Janota, która wraz mężem Michałem prowadzi ją od 2007 roku.
Restauracja, której czasy świetności odeszły wraz z minioną epoką wymagała gruntownych przemian. Odrestaurowano jej sale bankietową i kameralną. W miejscu dawnej „Praktycznej Pani” otwarto pub.
Piękne sale chybskiego „Smakosza” są nieustanie oblegane a rezerwacje na wesela, komunie, bankiety, studniówki, czy przyjęcia urodzinowe wypełniają kalendarz po brzegi. Dzieje się tak nie tylko za sprawą legendarnej już sławy kultowej PRL-owskiej restauracji, ale przede wszystkim dzięki wyjątkowej kuchni jaka serwowana jest dzisiaj. Wyroby regionalne przygotowywane na miejscu są znane w całym regionie. Dania tradycyjnej kuchni polskiej cieszą oczy i zadowolą największego smakosza. W menu znajdziemy wędzone pstrągi, kwaśnicę z wędzonymi żeberkami, jak również swojskie necówki i salcesony. Przyjmowane są zamówienia na koryta. Ponadto restauracja wypieka własny, swojski chleb oraz serwuje wyśmienitą pizzę.
W „Smakoszu” jak za dawnych lat organizowane są dancingi. Tradycją stał się już hucznie obchodzony Dzień Kobiet. Dużym powodzeniem cieszą się również popularne w ostatnich latach usługi cateringowe, w których doświadczona obsługa „Smakosza” nie ma sobie równych.
Restauracja Smakosz
ul. Bielska 57
Chybie
www.smakosz-chybie.pl
tel. 33 8561 020
tel. kom. 790 364 950
e-mail: biuro@smakosz-chybie.pl